"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

Duplo-Duplex Kft.

1203 Bp., Rákóczi u. 43.
T/F: +36 1 283 2408
+36 20 533 9164
+36 20 956 8260
duploduplex@t-online.hu
www.duploablak.hu
https://www.facebook.com/Duplo-Duplex-Kft-1006118792874348/

ABLAKOK UTÓLAGOS HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉSE

A Duplo ablakszigetelés egy speciális Planibel-G bevonatú harmadik pótüvegből illetve speciális hangszigetelő üvegből és egy különleges mechanikai tulajdonságú műanyag keretből áll, amelyet a meglévő ablakkeretekre szerelünk fel.

A műanyag nagy teherbírású, a csuklópánt akár tízezer nyitást is biztosít, a belső ablakkeret felé eső része lágy párnázatú, így tökéletes légzárást biztosít.

DUPLO ablakszigetelés további előnyei
Minden ablakméretre felszerelhető
Meglévő ablakot nem kell kiszerelni
Gyorsan és tisztán szerelhető;
Nincs szükség átfestésre
Mosható, könnyen tisztítható;
10 év garancia!

Duplo rendszerű utólagos hő-és hangszigetelés

Meglévő épületek homlokzati üvegezett nyílászáró szerkezeteinek felújítása során sokan csak ablakcserében gondolkodnak, pedig léteznek olyan megoldások is, amelyek az üvegezés rétegszámának növelésével hatékonyabb és gazdaságosabb megoldást jelentenek a hajdani kapcsolt gerébtokos és egyesített szárnyú faablakok felújításában. Ezek közé tartozik a Duplo rendszerű ablakszigetelés is, ami kiválóan alkalmazható műemléki ablakokra is.

Mi a módszer lényege?

Az ablakok belső szárnyszerkezetére, egy műanyag keretben foglalt harmadik üvegréteget szerelünk fel, amely a pántoldalon végigfutó, a zongorapánthoz hasonló műanyaglemez „zsanérral”, a többi oldalon pedig oldható csavarokkal csatlakozik a szárnykerethez. A műanyagkeret standard színei a fehér, a natúr fenyőhöz való sárgás, egy középbarna a mahagóni színűre pácolt ablakokhoz és egy mokkaszínű a diószínűre festett nyílászárókhoz.

A keret külső oldalán egy lágy, félkörszelvényű gumiprofil van felszerelve, ezt a csavarok a meglévő szárnyhoz szorítják és így az új szárny hermetikusan illeszkedik a régihez. A nyílászáró hőtechnikai értékének növekedését egyrészt az új légréteg, másrészt a speciális Planibel G. márkanevű, belső felületén (mechanikai hatásokra nem érzékeny) hővisszaverő bevonattal ellátott 4mm vastag Low-E üveg teszi lehetővé. A léghang gátlás fokozásának igénye setén az üveg vastagsága 6mm, ezzel átlagos A-hangnyomásszint 40-42 dB-re csökken.

Hogyan történik a beépítés?

Először az üvegmezők igen pontos felmérése szükséges nyílászárónként, mivel azt tapasztaltuk, hogy azonos névleges méretű szerkezeteknél is több milliméter lehet a méret pontatlanság. A felmérés és a konszignáció alapján elkészítjük a szárnyakat. A helyszínen már csak a pánt rögzítése, a rögzítő csavarok csapjainak beépítése, és a hézagtömítő profilok beragasztása a feladat. Ilyenformán a helyszíni munka igen gyors és tiszta, semmiféle bontási, ennek következtében helyreállítási műveletekre nincs szükség.

Mi lehet a maximális táblaméret?

Gyakorlatilag a táblaüveg, vagyis valamennyi ablakra és erkélyajtóra alkalmas megoldás, ide értve a nagyobb méretű forgó ablakokat is. Persze a nagyobb méretnél a 4mm vastagság már nem alkalmas. Továbbá alkalmazható íves-alakos ablakoknál, tetősíkban elhelyezett nyílászárókon is és üvegtégla elé segédkerettel.

A Duplex hézagtömítés is a rendszer része. Ennek mi a lényege?

Elsőre talán túl egyszerűnek tűnhet a módszer, hiszen egy vékony, ám igen rugalmas UV álló műanyaglemezből készített „V” profil a hézagtömítő, melynek egyik szárát a tokszerkezethez ragasztjuk, a másikat pedig a becsukott ablakszárny szorítja a tokhoz, rugalmasan követve az ablak/ajtórés változó mértékét. A Duplex szalag két méretben is rendelkezésre áll. A keskenyebb0-5 mm,a szélesebb 0-10 mm tágasságú hézag lezárását biztosítja. Utóbbi kíválóan alkalmas vetemedett szárnyú bejárati ajtók hézagtömítésére is. A német „Stiftung Warentest” által végzett 25 különböző tömítőprofil vizsgálata szerint, a V profilú tömítőszalagok bizonyultak a legjobbnak és ezen belül a Duplex szalag minősítése volt a legjobb.A különböző profilgumik a középmezőnyben helyezkednek el, a habszivacsok mint erre a célra alkalmatlanok zárják a sort (purfix). A profilgumik a tömítendő réseket, csak korlátozva tudják szigetelni, ugyanis 0-1,5 mm réseknél, az anyag összenyomott vastagsága feszítést, vetemedést idézhet elő, a gyártási méreten túl nem tudnak kiterjedni-zárni és így csak közel azonos tágasságú hézagok lezárására alkalmasak.

- KÖLTSÉGEK:
A beruházási költsége kompletten helyszínen szerelve 13.500.- Ft/ablak m2 + ÁFA

Az eredetileg német gyártótól átvettük az egész gyártási folyamatot és ezzel a hazai gyártással lényegesen tudtuk önköltségünket és árainkat csökkenteni.

- GAZDASÁGOSSÁG:
A filtráció, a transzmisszió és a kazán hatásfokveszteségének megtakarításai biztosítják a beruházás 3-4 évi megtérülési idejét

- GARANCIA:
Duplo ablakra 10 év, de az első szerelések már meghaladták a 30 éves élettartamot a legcsekélyebb öregedési, fáradási jelek nélkül.


ABLAK SZIGETELÉS, HAGSZIGETELÉS, CSUKLÓPÁNT, Duplo-Duplex Kft.; 9X6

Duplo-Duplex Kft.

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!