"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

Casaart Lakásművészet

Irodák: Budapest, XIII. ker. Pozsonyi út 1. (időpont egyeztetéssel)
casaart.bp@gmail.com

Kecskemét, Arany J. u. 3. (az Evangélikus templom mellett)
casaart.iroda@gmail.com

+36 30/305-6352
http://casaart.hu
https://www.facebook.com

Belsőépítészeti Tervező- és Projektiroda
Tervezés:
NÉMETH ÁGNES CSILLA
enteriőr-tervező
ÉV LAKBERENDEZŐJE
2014. szakmai zsűri díjas

Enteriőr tervezés, kivitelezés, berendezés
személyre szólóan,
az Ön igényeinek megfelelően

Nappali-, étkező-, konyha- és hálószoba bútorok,
ülőgarnitúrák, szőnyegek, kiegészítők,
lámpakülönlegességek minden árkategóriában

Német Ágnes Csilla - enteriőr-tervező
Szerelem első panorámára


Fóti ügyfeleim a félkész ház megtekintésekor beleszerettek a panorámába, így azonnal megvásárolták a házat.

Az előtér mérete megengedte, hogy dekoratív, festett mintás üveg tolófalat alakítsunk ki a kabátoknak, cipőknek, ami remekül megadja a hangulatot a házba belépve.

A nappaliba érve először a kandallófalat pillantjuk meg, melynek fémes-zöldes gresslap burkolata szépen kiemeli a modern arányú tűzteret. Előtte kihajtható lábtartós designfotelben lehet olvasni és tévézni.

A nagy nappali-étkezőbe a sötétbarna tölgyfapadlóra puha szőnyeg és kényelmes olasz, sarok ülőgarnitúra került, felette nagy átmérőjű körlámpával. A nappali tv-fal 3d panelt, függesztett festett szekrénye pedig palakőfurnér frontot kapott.

A homok színű étkezőasztal szinte lebeg a térben, üvegkerámia lapja nagyon praktikus és meleg tapintású. Felette különleges design lámpa, melynek lámpateste kőfurnéros, az alsó részén pedig Swarovski kristályok teszik rendkívül elegánssá.

A bőrszékek grafitszürkék, s vízszintesen steppeltek. A falakra neves festőművész képei kerültek.

A nagy méretű konyhában kényelmesen elfért egy reggelizőpult, ahonnan élvezhető a panoráma a reggeli kávézás közben. A konyha izgalmas, mintás üveg hátfala igazi különlegesség.

A hálószobában is folytatódik a tölgyfapadló, a falfülkés falat zöldes-ezüstös tapéta borítja, benne igényes kiegészítőkkel. Az ágy, a komód és a szőnyeg homokszínű, a függönyök smaragdzöldek. Ennek párjaként a vendégszoba zafírkék és homok színpárosítást kapott, igényes függönyökkel és dísztárgyakkal.

A házhoz tartozó teraszokon sokat tartózkodnak tavasztól őszig, ezért modern, igényes kertibútorral, grillel rendeztük be. A modern kertbe medence és pihenőágyas filagóra került.

Az év lakberendezoje 2017

Egy új családi ház komplett belsőépítészeti tervezésére kaptam megbízást egy fiatal pártól, akik két kis gyerekükkel modern, tágas, élhető terekre vágytak.

Az építészeti tervek nagyon inspirálóak voltak, egy különleges térélményt nyújtó, kétszintes ház tervezése kezdődött el. Ideális időpontban kapcsolódtam be, még a végleges építészeti terv előtt, ezért lehetőség volt falak és tartópillérek áthelyezésére a nappali-konyha terének jelentős bővítéséhez, hogy nagyobb ülőgarnitúra és konyhasziget férjen el bárszékekkel. Így az engedélyezésre beadott terveken már minimális korrekcióra volt szükség a további tervezéshez.

A ház középső részében helyezkedik el a családi közös élettér, mely nagy üvegfallal kapcsolódik a teraszhoz és kerthez, míg a ház első felében az előtér van a vendégszobával. A hátsó közlekedőről nyílik a háztartási helyiség, szülői fürdő, gardrób és hálószoba kertkapcsolattal, nagy üvegfronttal.

Elegáns, világos tér fogadja a belépőt, színes üvegfallal – benne rejtett ajtóval, s előszoba szekrénnyel- és az emeleti galériáról függeszkedő design lámpával, melynek párja az étkezőasztal felett kapott helyet. E különleges lámpatestek fiatal magyar iparművész alkotásai. A világos tölgyfa padló az egész házban egységesen jelenik meg. Két helyen került bele nagyméretű,120x120 cm-es gresslap, a konyhapultok és egy trapéz alakú betét az előtérben, a bejáratnál.

A lebegő lépcső színben és anyagában is tökéletesen illeszkedik e fiatalos, modern otthonhoz. A mellette lévő koptatott hatású,impregnált, egyedi olasz tapétával, süllyesztett lépcsőmegvilágító lámpákkal és pontmegfogásos víztiszta üvegkorláttal tökéletes egységet alkotnak, s a földszinti tér különlegességei lettek. Eredeti és kreatív lehetőséget nyújtanak ezek a grafikai tapéták, hiszen tetszés szerint variálhatók a minták és színek, ugyanakkor időtállóságot sugallnak.

A nappali-étkező-konyha impozáns, galériás terébe érve nagyvonalú eleganciát érzünk, hívogató, otthonos társalgóval, könnyed étkezővel, jól funkcionáló konyhával és bárszékekkel, nagyméretű művészeti alkotással, világos térrel, a színek egyensúlyával találkozunk.

A nappalifalon a tv és a biokandalló került elhelyezésre, a kandalló miatt gipsz előtétfallal, mely alul-felül ledfényt kapott. A nagy sarokgarnitúrán kényelmesen lehet beszélgetni a családdal és a barátokkal, a kerek asztalkák, a természetes függönyök és szőnyeg tovább lágyítják az összhatást. Csodálatosak a hatalmas üvegfalak a kertre.

A nagy konyhaszigetnél mindig együtt van a háziasszony a nappaliban tartózkodó családdal, s bármikor kitekinthet az udvaron játszó gyerekekre is, főzés vagy konyhai előkészület közben. Az elegáns, minimalista konyha, a grafitszürke konyhafallal azonos színű technikai kőpultot kapott a szigetre, melynek belső és külső frontja selyemfényű fehér.

A nagy légtér miatt a páraelszívó pultba sülylyesztett típusú, így lehetőség nyílt egy finom vonalú, nagy méretű, minimál függesztett lámpa elhelyezésére a sziget fölé. A konyhafal különlegessége a becsukható ajtófront, mellyel egy pillanat alatt eltüntethető a nagyobb főzési előkészület az étkezés idejére.

A modern, kihúzható étkezőasztal fehér, karcálló üveglapjával, a hozzá illő grafitszürke székekkel és lámpával, időtálló, könnyed eleganciával vannak jelen e térben.

Egy igényes, modern otthon kialakításakor fontosnak tartom a kortárs alkotások megjelenését. E minőségi ház nappalijába is bekerült egy nagyméretű alkotás. A passzívház jellegű épület mennyezet fűtéshűtéssel rendelkezik. Az általános világítást irányított, modern, süllyesztett lámpák biztosítják, a hangulatvilágítást pedig a lednútokban elhelyezett ledszalagok adják, mellyel minden szoba rendelkezik.

A szülői hálószoba fiatalosan elegáns színeit, tapétáját nagyon szeretik a tulajdonosok. A rejtett világítás lehetőséget nyújt a fénnyel való játéknak. A természetes függönyök és szőnyegek, a mindig friss vágott virág, az éjjeliszekrényeken található családi fotó, mind a meghittséget szolgálják.

A kádnál és a zuhanyzóban falsík alatti csaptelepek vannak kézizuhannyal, a kádhoz perembe süllyesztett gégecsővel. A zuhanyzó üvegfalat és burkolható vonallefolyót kapott. A külön háztartási helyiség jó szolgálatot tesz, sok funkciós helyiség lett a földszinten.

A gyerekek birodalma az emeleten van, kis koruk ellenére –vagy éppen azért-, remekül közlekednek az egyenes lépcsőfeljárón. Mindkét gyereknek komplett apartmanja van, szobával, gardróbbal, fürdőszobával.

Szobáikat óriás, színes poszterfalak díszítik, mindkettőjük egyéniségének megfelelően. Fürdőszobájuk finom színekkel, különböző mintájú 3D fehér csempékkel, s azzal azonos mintájú, pasztell színű bútorfronttal készültek. A mosdószekrények frontjának mintázata megegyezik a fürdőszoba 3D csempéjével.

Ebben az otthonban minden a terv szerint valósult meg a tulajdonosok legnagyobb megelégedésére és örömére, amiben nagy része volt a kiváló kivitelező csapatoknak is, hála nekik a lelkiismeretes és szép munkáért. A funkcionalitás nagyon fontos igény volt megrendelő és tervezői részről egyaránt, s emellett a harmónia és a gazdag részletek is megvalósultak amelyekre vágytak.

Elmondásuk szerint lelkesen fedezik fel nap mint nap a grafikai tapéta részleteit, a dekorbeton változatos felületeit, a kőpult természetes szépségét, a festmény lendületes vonalait, a design lámpa ötletességét, s a rejtett fények hangulatát. Egy olyan reprezentatív, modern otthon született, mely térélményt és felfedezést nyújt a család minden tagjának.

Német Ágnes Csilla
enteriőr és tervező


BÚTOR, VILÁGÍTÁS, DESIGN, Casaart Lakásművészet ; álló

Casaart Lakásművészet

Elolvasom

BÚTOR, VILÁGÍTÁS, DESIGN, Casaart Lakásművészet ; álló
BÚTOR, VILÁGÍTÁS, DESIGN, Casaart Lakásművészet ; álló
BÚTOR, VILÁGÍTÁS, DESIGN, Casaart Lakásművészet ; álló
BÚTOR, VILÁGÍTÁS, DESIGN, Casaart Lakásművészet ; álló

Ezekre még szüksége lehet?!