"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

Felületi fűtés és hűtés – a KAN-therm Rendszer kínálta átfogó megoldás.

Még néhány évvel ezelőtt is a vizes felületi fűtési és hűtési megoldások – padló, fali és mennyezeti rendszerek – a luxus és presztízs beruházásokat jellemezték, mivel az épületek fűtését és hűtését szolgáló legkorszerűbb technológiát képviselték. Ma már az ilyen rendszereket széles körben alkalmazzák a családi házakban, illetve nagy méretű középületekben.

Esztétikai megjelenés, komfort és energiahatékonyság.

E fűtési módszer legnagyobb előnye az energiahatékonyság és a kényelem. A felületi rendszerek által biztosított optimális hőmérséklet-eloszlásnak köszönhetően a szobahőmérséklet 1–2 oC fokkal csökkenthető a hőkomfortfeltételek egyidejű fenntartása mellett. Ezáltal 5-10%-kal csökkenthető a az energiaigény. Akár 2 év alatt teljes mértékben megtérülhet a beruházás! Ezáltal a felületi fűtés az olcsóbb fűtési megoldások közé tartozhat. „Tiszta” megoldás, amely csökkenti a a por keringését és megtelepedését. A felületi fűtési rendszerek megbízhatóak és tartósak,. Fontos hangsúlyozni az ilyen megoldások környezetkímélő tulajdonságát is. Ezek gáz kondenzációs kazánokkal, hőszivattyúkkal, illetve egyéb alternatív hőtermelőkkel működnek.

A helyzet hasonló a felületi hűtést illetően. A felületi rendszerek fő tulajdonsága a szerkezeti elválasztások alkalmazása a hűtő levegőáram felmelegedő helyiségekbe való továbbítására. Az ilyen rendszerrel lehetővé válik a ventiláció által szállított levegőáram minimális szintre való csökkentése, ami kielégíti a higiéniai szükségleteket. A szokásos légkondicionáló rendszerekkel szembeni egyértelmű kényelmi előnyön túlmenően a felületi hűtés üzemeltetése olcsóbb.

A SMART automatikának és a megfelelő hőforrás kiválasztásának köszönhetően – például passzív hűtési funkcióval működő hőszivattyú esetén – a KAN-therm Rendszer lehetővé teszi egy KAN-therm felületi rendszer használatát két célra: fűtésre és hűtésre!

A Rendszer kínálta átfogó megoldás

A KAN-therm olyan korszerű technológiák választékát kínálja, amelyek lehetővé teszik az energiatakarékos és fenntartható vizes felületi fűtési és hűtési rendszerek kivitelezését. Lehetővé tesz bármilyen –korszerű fali, illetve padló rendszerek, valamint a kültéri felületi fűtési – rendszer kivitelezését.

Vizes vagy száraz felületi fűtés

Általában a padló és fali fűtési rendszerek esetében egyaránt alkalmazható két módszer: vizes és száraz. Ezen módszerek kiválasztása az épület (falak és padlózat) szerkezetétől, a helyiségek végleges céljától és a kivitelezésre rendelkezésre álló időtől függ. Az ezen rendszerek eltérő működési tulajdonságokkal rendelkeznek. A vizes módszerrel, esztrichhel készült elválasztás hosszabb kivitelezési idővel, magas inerciával és hőtárolással jár, ezért az különösen fontos a hőszivattyúk és egyéb elemek esetében

Vizes fali fűtés – KAN-therm FAL Rendszer

KAN-therm Hungary Kft. - Felületfűtési megoldások: padló, fali és kültéri rendszerek 2021

A 12–25mm átmérőjű fűtőcsöveket speciális SÍNRE szerelt szalagokra rögzítik, majd egy fűtőlemezt alkotó, körülbelül 30–35mm összvastagságú vakolatréteggel fedik. A vakolat minimális vastagsága a csőfelület felett 10mm. A telepítéshez KAN-therm PE-RT Blue Floor, illetve PE-Xc csöveket és PE-RT/Al/PE-RT Multi Universal többrétegű csöveket használnak. A csövek 5, 10, 15, 20, 25 cm osztástávolságú sorozatos elrendezésben kerülnek lefektetésre. Az 5 és 10 cm osztástávolság esetében a csövek dupla sorozatos elrendezésben fektethetők le. A KAN-therm kínálatában új termék a 8x1 átmérőjű PB polibutilén cső, ami a méretének köszönhetően lehetővé teszi a szükséges vakolóhabarcs vastagságának további csökkentését.. A vizes módszerrel alkalmazott KAN-therm fali fűtési rendszer a hagyományos építőipari eljárásokhoz ajánlott (tégla, vasbeton).

Száraz fali fűtés – KAN-therm FAL Rendszer

KAN-therm Hungary Kft. - Felületfűtési megoldások: padló, fali és kültéri rendszerek 2021

A száraz módszerrel készült KAN-therm fali fűtés lehetővé teszi a rendszer gyors kivitelezését. A beágyazott 8x1mm polibutilén fűtőcsővel kialakított előregyártott lemezek közvetlenül a falszerkezetre kerülnek felhelyezésre. A „kattintós” típusú szerelvényrendszernek köszönhetően a rendszerben előforduló szivárgás kockázata minimális és garantált a fűtőlemezek tetszőleges konfigurációja. A rendszer alkalmas hagyományos szerkezetekben (tégla, vasbeton), valamint vázas, illetve faszerkezetekben való felhasználásra. A lemezméretek és teljesítmény széles kínálata lehetővé teszi a nagy méretű felületeken, illetve a nyílászárókkal ellátott kis méretű falakon való alkalmazást. A fűtőlemezek rögzítése és a hidraulikai csatlakozások rögzítése után közvetlenül lehetővé válik a lemezek falfelületének kezelése festékkel, tapétával, kerámialappal stb.

Vizes módszerrel kialakított padlófűtés – KAN-therm Tűzőgépes Rendszer

A rendszer négy külön elemből áll: alumíniumfóliával ellátott hőszigetelés, műanyagkapocs, a szereléshez használt speciális eszköz – Tűzőgép és fűtőcső. A fűtőcsöveket Tűzőgép használatával, műanyag kapcsokkal rögzítjük a hőszigeteléshez, majd azt bevonjuk folyékony esztrichhel. A kötési idő után padlóburkolat kerül az esztrichre. A fóliával ellátott hőszigetelési rendszer több verziója áll rendelkezésre: EPS100 20–50mm, EPS200 30 mm és EPS-T30 35 mm. A Blue Floor PE-RT csövek 16–25mm átmérőjű, rugalmas és könnyen formálható műanyag spirális csőből készülnek. A kényelmes Blue Floor cső 600 m hosszúságig tekercselhető és egy speciális letekercselő nagy mértékben megkönnyíti a telepítést. A fenti megoldás mellett a 12–25 mm átmérőjű PE-RT, PE-Xc, illetve PE-RT/Al/PE-RT Multi Universal csövek is használhatók a rendszerben

Padlófűtés, vizes módszer - KAN-therm Rendszer Profil

A rendszer eltérő technológiát alkalmaz a cső hőszigeteléshez való rögzítéséhez. A profilozott hungarocell lemezek speciális horonnyal vannak ellátva, melynek révén nem szükséges további elem, illetve eszköz használata a cső rögzítéséhez. A fűtőcsövek a hőszigetelés széle és horgonya közé kerülnek bepréselésre. Az ilyen módon készült szerelvényre öntjük a folyékony esztrichet. A kötési idő után a padlóburkolat kerül az esztrichre. A profil lemezek EPS T-24 30 mm és EPS200 11 mm hungarocell formájában állnak rendelkezésre KAN-therm Tűzőgépes rendszerhez hasonlóan a rendszer további olyan tartozékokkal rendelkezik, amelyek szükségesek a beton fűtőlemez megfelelő kivitelezéséhez

Padlófűtés, száraz módszer – KAN-therm TBS Rendszer

KAN-therm Hungary Kft. - Felületfűtési megoldások: padló, fali és kültéri rendszerek 2021

A száraz módszerrel kivitelezett padlófűtés az alacsony teherviselő képességgel rendelkező, nagy terhelésre érzékeny renovált és új létesítmények, mennyezetek és könnyűszerkezetes, illetve faépítmények esetében ajánlott. A fűtőcsövek speciális profilú, hornyozott szigetelő TBS lemezekben kerülnek elhelyezésre, amelyeket a padló tervezett terhelésétől függő vastagságú száraz esztrich lemez borít. A fűtőcsövekből áramló meleg a csöveknél elhelyezkedő lemezhornyokban található acél sugárzóprofilokon keresztül egyenletesen oszlik szét a száraz esztrich lemezekben.

KAN-therm Hungary Kft.
2051, Biatorbágy, Mészárosok útja 4.
+36 70 410 8522
info.hungary@kan-therm.com


Ezekre még szüksége lehet?!