"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

Sopron Bank

Budapest, V. kerület Bajcsy Zsilinszky út 12.
+36 1 327 9070
Budapest, II. kerület Lajos u. 4-6.
+36 1 336 3142
sopronbank@sopronbank.hu
http://sopronbank@sopronbank.hu
https://www.facebook.com/SopronBank

Hitelfelvétel – okosan!

Egy új otthon kiválasztása vagy egy befektetési céllal keresett ingatlan megvásárlása összetett döntési folyamat eredménye. A Sopron Bank budapesti lakossági régiójának vezetőjével, Fodor Mihállyal beszélgettünk arról, hogy mire érdemes figyelni a megfelelő finanszírozási forma kiválasztása során.

Mit kell átgondolni hitelfelvétel előtt? Mire kell figyelni az ajánlatkérést megelőzően?

Mindenekelőtt azt kell figyelembe venni, hogy akár évtizedekre előre körültekintően és tudatosan kell terveznünk. Mérlegelnünk kell, hogy a család költségvetése mekkora törlesztőrészletet enged meg, hiszen az évek során a háztartás bevételei és kiadásai is jelentősen megváltozhatnak.

Mielőtt felkeressük a kiválasztott hitelintézetet, gyűjtsük össze azokat az információkat, amiket az ajánlatkérés során bekérhetnek! Lakásvásárlás esetén például a megvásárolni kívánt ingatlan vételárát, a rendelkezésre álló önerőnk nagyságát és a jövedelmi helyzetünkkel kapcsolatos információkat.

Milyen típusú hitelt érdemes választani?

Mi a Sopron Banknál törekszünk rá, hogy minden helyzetre személyre szabott megoldást kínáljunk.

Amennyiben ügyfeleink egy ingatlan megvásárlása vagy építése mellett döntenek, a „klasszikus” lakáscélú kölcsönt ajánljuk. Az önerő ebben az esetben általában megtakarítás, azonban ha a családban van további fedezetként bevonható ingatlan, az is beszámításra kerülhet. Azoknak, akik egy régi álmukat szeretnék megvalósítani, otthonukat korszerűsíteni, berendezni vagy éppen a meglévő hiteleiket kívánják egy kedvezőbb konstrukcióval kiváltani, szabadfelhasználású hiteleinket kínáljuk. Emellett egyedi termékskálánkkal a külföldön dolgozó és élő magyarok részére is lehetővé tesszük pénzügyeik átlátható és kényelmes ügyintézését.

Mi a helyzet a kedvezményekkel? A bankok többsége kedvezményeket, akciós ajánlatokat is kínál. Így igaz, éppen ezért azt is végig kell gondolni, mit tudunk vállalni a kedvezményekért cserébe. Jellemző példa, hogy különböző kamatkedvezményeket érhetünk el, ha jövedelmünk a bankhoz érkezik. De léteznek induló banki költségek nélkül igényelhető hitelek is. Sőt, a bank a folyósítást követően akár az értékbecslési és a közjegyzői díjat is jóváírhatja. Ilyen kedvezmények a Sopron Banknál is elérhetőek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a saját háztartás néha meglepetéseket is tartogat. Amennyiben anyagi lehetőségeink megengedik, érdemes ezekre a váratlan kiadásokra felkészülni és a hitel mellé megtakarítást is indítani.

Mindegy, hogy álmai otthonát szeretné megvásárolni vagy a családi fészket korszerűsíteni, a Sopron Bankra mindig számíthat!

Fodor Mihály
Lakossági régióvezető


BANK, BEFEKTETÉS, HITEL, FOLYÓSZÁMLA, Sopron Bank; álló

Sopron Bank

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!