"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

TSM Ceramic- A hőpajzs

1122 Budapest, Városmajor utca 43/C. fszt. 2.
+36 30 412 2274
info@tsmceramic.com
www.tsmceramic.com
https://www.facebook.com/tsmceramicinsulation

A XXI. század hővédelme, hőszigetelése

Tisztelt Olvasó! Elgondolkozott már azon, hogy a hőszigetelés, a hővédelem, tudtunkon kívül az életünk valamennyi területén jelen van? Hőszigetelünk, amikor felöltözünk a hideg vagy a meleg ellen, hőszigeteljük a hűtőszekrényt, a gépkocsikat, a melegvizet adó bojlert, hőszigeteljük a befőttesüveget, amikor „dunsztba” tesszük. A hőszigetelés része az életünknek,   éppen ezért, nap mint nap kihívások elé állítja a mérnököket, konstruktőröket, akiknek megoldásokat kell találniuk. Ha kitekintünk az űrkutatásra, a hadiiparra, azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy a kihívások sokkalta nagyobbak, és olyan új, korszerű megoldásokra van szükség, amelyek nem kivitelezhetőek a hagyományos anyagokkal, módszerekkel.

Teljesen egyértelmű, hogy egy-egy űrhajóban, ahol minden grammnak, köbmilliméternek mérlegelik a szükségességét, ott nem alkalmazhatunk 30-40 cm-s hőszigetelő réteget, miközben a hőterhelés – 250◦C és + 250 ◦C között ingadozik, akár a másodperc töredéke alatt. Az űrhajók belsejében emberek dolgoznak, működnek gépek-, berendezések, tartanak vizet, kísérleti növényeket, állatokat, stb. amelyek mind-mind védelemre szorulnak. Nyilvánvaló tehát, hogy az űrkutatással egyidejűleg kezdték meg a modern, korszerű hővédő bevonatok fejlesztését.

Ennek a munkának az egyik eredménye a TSM Ceramic hővédő bevonat, amely az orosz űrkutatás által kifejlesztett nagyon hatékony hőpajzs. 

A TSM Ceramic hővédő bevonat a gyártó oroszországi-, eurázsiai-, európai bejegyzett szabadalma. A kerámiagömbös TSM Ceramic bevonat az igen hatékony hőszigetelő képességét a mikroméretű kerámiagömbök struktúrájának köszönheti. A hőszigetelő bevonatban a hőtranszport folyamatok a normális szerkezetű anyagokétól eltérő módon valósulnak meg. A gömbök nanostruktúrájú falszerkezetének igen nagy a hővezetési ellenállása, valamint a gömböket kitöltő alacsonynyomású gázanyagban – vákumban - minimális a konvekciós hőszállítás. Ezért mivel másképpen működik, mint a hagyományos hőszigetelő anyagok, 1 mm vastagságban elegendő alkalmazni, amely körülbelül olyan energiamegtakarítást eredményez, mint a hagyományos anyagokból a manapság ajánlott nagyon vastag réteg. Így a homlokzaton nem lesz olyan felület, ahol vonalmenti hőhid alakulna ki, például a nyílászárók kávájában is egyenértékű lesz a hőszigetelés az általános felületével. A TSM Ceramic tűzvédelmi besorolása A1 nem éghető anyag, alkalmazása nagyon alacsony kockázati besorolású. 

Teljesíti az elvárt energia megtakarítást, a kívánt hővédelmet (hőszigetelést), addig tökéletesen követi az épület ornamentikáját, megőrzi a szigetelendő felület struktúráját, lezárja a hőhidakat. További előnye, hogy páraáteresztő (lélegző), vízlepergető, nagymértékben nyúlik, könnyen tisztántartható, környezetbarát, Ökológiailag tiszta.  A TSM Ceramic hővédő bevonat, utólagos hővédelem esetében, az ugyanolyan hőszigetelő képességű, hagyományos hőszigetelő anyaggal jól – szakszerűen - kivitelezett munkához képest, egy 10*10 m családi ház esetében cca.  30 %-kal olcsóbb. A TSM Ceramic-ról bővebben tájékozódhat a www.tsmceramic.com oldalon.


HŐSZIGETELÉS, HŐVÉDELEM, TSM CERAMIC HŐVÉDŐ BEVONAT, TSM Ceramic- A hőpajzs; álló

TSM Ceramic- A hőpajzs

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!